rugalmas megoldasok 5

Előadások 

Egészségnapok, HSE napok, kötelező oktatás alkalmával könnyed ismeretterjesztést nyújtunk pszichológiai érdekességekről. Szórakoztató, könnyed stílusban szólítjuk meg a dolgozókat a 20-30 perces előadásokkal, olyan pszichológiai témákra felhíva a figyelmet, amelyek fontosak lehetnek a munkahelyen. Ezek az előadások praktikus tippekkel is szolgálnak a magánélet mindennapjaihoz, a kiegyensúlyozott élethez is. Célunk tudatosítani mindazon lehetőségeket, amelyeket a dolgozó tehet Önmagáért, a munkaképes állapotáért, ezáltal a kiégés megelőzéséért. A figyelemfelkeltés és az ismeretterjesztés mellett esetlegesen szemléletváltást tudunk elérni a résztvevőknél.

Az előadásaink végén a főbb üzeneteket szórólapon is kiosztjuk a résztvevőknek, amin elérhetőségeket is találnak a dolgozók, így az egyéni érdeklődők további segítséget is kérhetnek a témában egyéni konzultációkon. Előadásaink témáit egymásra építjük, amennyiben rendszeresen meghívnak bennünket, illetve azokban az esetekben ahol az adott cégnél több féle szolgáltatást is nyújtunk, ott a tapasztalatoknak megfelelően állítjuk össze a programot.  

Az alábbi témákkal szoktuk indítani az előadás sorozatunkat:

 1. Mi az egészségpszichológia?
 2. Egészségmegőrzés lelki útjai
 3. Stresszkezelés 
 4. Konfliktuskezelés
 5. Szokásváltoztatás
 6. Együttműködés
 7. Kommunikáció 

Tréningjeink

treningek kepzesek 2Tréningjeink 1,5 órás hosszúságú alkalmakbó állnak és fő céljuk a munkaképes állapot támogatása. Programjaink során azokat a készségeket, kompetenciákat fejlesztjük, amelyek abban segítik a dolgozókat, hogy képes legyen mindent megtenni Önmagáért, amit lehet. A kompetencia fejlesztésnek két szintje van, egyrészt a szemléletet, a téma iránti attitűdöt változtatjuk, másrészről motiváljuk a résztvevőket a cselekvésre, a kiégést megelőző szokások beépítésére mindennnapjaikba.

A tréningek tartalmát, mennyiségét és időpontját minden esetben cégre és problémára szabottan alakítjuk. Pszicho-tréningjeink végén a főbb üzeneteket emlékeztetőkön átadjuk a résztvevőknek, amin elérhetőségeket is találnak a dolgozók, így a téma iránt mélyebben érdeklődők további segítséget is kérhetnek egyéni konzultáció formájában.  Amennyiben ugyanahhoz rendszeresen meghívnak bennünket tréningeket tartani, tréningjeink témáit egymásra építjük, illetve azokban az esetekben ahol az adott cégnél több féle szolgáltatást is nyújtunk, ott a tapasztalatoknak megfelelően állítjuk össze a programot.

Pszicho-tréningeket többféle szervezésben tartunk a cégeknél: nyílt tréningekként, egészségnapon, vagy egy problémát kezelendő céllal. Nyílt csoportként kétheti-havi rendszerességgel jelentkezhetnek önként a kollégák a tréningekre munkaidőben. Egészségnapokon van hogy egy állomásként mindneki részt vesz a tréningjeinken, vagy csak egy-két részleg kap lehetőséget a tréningen való részvételre. Abban az esetben, ahol egy konkrét probléma megoldását szeretnénk támogatni pszicho-tréningekkel, legalább 3 csoportot érdemes megtartani, a helyzetnek megfelelő témákkal.

Az alábbi témákkal szoktuk megkínálni a dolgozókat:

 1. Kiégés megelőzés
 2. Stresszkezelés 
 3. Konfliktuskezelés
 4. Szokásváltoztatás
 5. Reagálási típusok
 6. Kommunikáció lelki igényei
 7. Minőségi idő
 8. Érzelem kommunikáció
 9. Indulat kezelés
 10. Énképviselet

Vezetők számára specifikus pszicho-tréning témákkal is készülünk:

 1. Motiválás
 2. Fegyelmezés
 3. Panaszkodás kezelése
 4. Hiteles vezetés
 5. Vezetői gondoskodás
 6. Visszajelzés, szembesítés, értékelés
 7. Kíméletes elbocsátás

Az általunk fejlesztett tréningek témái önmagukban is megrendelhetőek és hasznosak, egymással kombinálva pedig még inkább támogatják a dolgozók munkaképes állapotának, ideális teljesítőképességének fenntartását.

Annak ellenére, hogy tréningjeinket pszichológusok tartják, a tréningjeink során nem szükséges megnyílni a résztvevőknek, nem analizáljuk őket, és szerepelniük sem kell. Ugyanakkor az interaktív csoportos feladatok során kollégáikkal együttműködve csapatépítő hatásként játékosan ismerkedhetett meg a témákkal. Eddigi tapasztalataink során a résztvevők élvezték, hogy más környezetben lehetnek együtt, sok volt a nevetés és jó beszélgetések születtek a csoport során.   

Standos jelenlét

 

treningek kepzesek 1

 Az előadásainkat, tréningjeinket vagy a cég egyé rendezvényét igény szerint egészségstanddal egészítjük ki, ahol különböző ismertető anyagokkal, kérdőívekkel, tesztekkel és személyes tanácsadással várjuk az érdeklődőket, kötetlen formában. 

Standunkhoz az alábbi eszközök használatából választhat a megrendelő, neki megfelelő kombinációt:

 1. Stressz teszt
 2. Kiégés folyamat kérdőív
 3. Energia audit
 4. Alvás teszt
 5. Kiégés megelőző szokás kérdőív

Kvízek a fenti témákban szintén elérhetőek, illetve igény szerint egyéb teszteket is hazsnálhatunk ottlétünk során. 

Pszicho-edukációs játék

 Csapatunk a könnyed szórakoztató tanulás híve, így több pszichológiai társasjátékot használunk. Dohányzás leszokás támogató társasjátéktól a kiégés megelőző játékig többféle kreatív megoldásokkal szolgálhatunk.

Összeg: